vrijdag 18 november 2016

Geen woorden maar daden


"Ik zeg u: voor zover u dit voor een van deze geringste broeders van Mij gedaan hebt,

hebt u dat voor Mij gedaan."
Mattheüs 25:40

"Zeg het dan niet" ... denk ik als ik mensen dingen hoor zeggen, maar het niet in hun dagelijks leven terug zie. Of als ik stukjes lees, bijvoorbeeld op Facebook, maar er in de praktijk weinig van terecht zie komen. Of als er wordt gesmeten met mooie quoten of Bijbelteksten, maar in het dagelijks leven is men te druk om het handen en voeten te geven.

En ik weet het, het kan zijn dat ík het niet zie, maar een ander wel. Maar daar gaat het me niet zozeer om. Het is meer een verbijsterende ontdekking, dat je kennelijk christen kunt zijn, met anderen een gemeenschap kunt vormen, maar als er dingen zijn die je pet te boven gaan dan haak je af. Dan praat men nog wel, want woorden uitspreken gaat zo makkelijk, maar het vermogen om het om te zetten in liefdevolle daden ontbreekt.Weet je welke mensen ik zo enorm waardeer? Die zonder applaudisserend en likend (Facebook) publiek, stilletjes hun gang gaan. Er geen woorden aan geven, er geen mooie quoten aan ophangen, niet de publiciteit zoeken, er geen Bijbelteksten bij zoeken, geen cadeautjes als bedankje krijgen... maar gewoon doen!
Luisteren, een bezoekje brengen, een wasje wegstrijken, ramen zemen, bidden met of voor iemand... En dat alles zonder dat hun naam vermeld wordt in kerkblaadjes of op het world wide web. Niemand die het kan liken of gelegenheid krijgt om te applaudisseren.


Dit zijn mensen die handen en voeten geven aan hun grote liefde: Jezus!

Bewust of onbewust vragen die mensen zich af: what would Jesus do?
Wat zou Jezus doen ... in mijn plaats of in deze situatie?

Neem je voor om van nu af aan eerst handen en voeten te geven aan je geloof. En misschien pas heel veel later woorden toe te voegen. Om zo anderen op te bouwen en te stimuleren. En als je merkt dat je applaus of likes krijgt, stop er dan direct mee.

Het gaat om je naaste, niet om jou.
Het gaat om Jezus, niet om jou.

Stop met je uiterste best doen om de wet te volbrengen "uit dankbaarheid". Dat is geen ware liefde, maar slavernij. Juist omdat wij die wet nooit zouden kunnen volbrengen, is Jezus naar deze aarde gekomen.
Stop met het zoeken van publiciteit. Zo werk je in de hand dat de schijnwerpers op jou gericht worden in plaats van op Jezus.
Stop met het smijten van Bijbelteksten en quoten als je ze stiekem toch gebruikt om er een beter zelfbeeld van te krijgen of om op die manier bij een bepaalde groep te horen.Wees eens stil bij jezelf. Helemaal stil.
Keer naar binnen en kijk diep in je hart.
Verootmoedig je voor God.
Laat het tot je doordringen: je bent kostbaar voor God. Zoals je bent.
Je hoeft zelf helemaal niets te doen om geliefder te worden bij je hemelse Vader.
Alles is gedaan.
Heb Hem lief, Jezus alleen!

When You call, I won't refuse
Each new day again I'll choose:
There is no one else for me... none but Jesus!
Crusified to set me free
Now I live to bring Him praise!

Wanneer U roept zal ik niet weigeren
Iedere nieuwe dag zal ik kiezen:
Er is niemand anders voor mij... niemand dan Jezus alleen!
Gekruisigd om mij vrij te zetten
Nu leef ik om hem lof te brengen!


Liefs van Henny

Geen opmerkingen:

Een reactie posten