zondag 16 oktober 2016

Geliefd

Het raakte mij deze week dat de Amerikaanse presidentskandidaat Trump kan zeggen en doen wat hij wil, en daarvoor zijn machtspositie gebruikt. Hoe is het in de wereld mogelijk dat iemand die zo denigrerend over vrouwen praat, toch presidentskandidaat is? En dan dichter bij huis: hoe is het mogelijk dat mensen die bepaalde status en aanzien hebben, in een andere gedaante onmenselijk wreed kunnen zijn? Genadeloos, zonder enig inlevingsvermogen, gevoelloos en narcistisch.


"Sterke mannen, die echte rolmodellen zijn,
hoeven vrouwen niet te kleineren om zichzelf goed te voelen.
Echt sterke mensen, maken anderen beter en brengen ze samen."
Michelle Obama

En hoe leeft dat bij jou? Heb jij anderen nodig om je identiteit te bevestigen? Ben jij voor je gevoel pas werkelijk iemand die er toe doet, als er mensen om je heen zijn die tegen jou opkijken? Ik ken mensen die pas denken dat ze meetellen als ze een bepaald aantal kinderen hebben. En dat die kinderen dan ook nog eens 'perfect' moeten zijn. Ook ken ik mensen die denken pas mee te tellen als ze een baan hebben met status en aanzien. Of een auto, een huis of een kerkelijk ambt.

Wat is daarvan de dieperliggende oorzaak? Die ligt in de onvoorwaardelijke liefde van God. Daar ben je van doordrongen of je kent het niet.

Voor God ben je goed genoeg.
Voor God ben jij kostbaar en waardevol.
Voor God hoeft er werkelijk niets menselijks bij om genade te krijgen.

Het is niet overdreven om te stellen dat als je de liefde van Jezus niet ten volle kent, je ten diepste altijd gericht zal blijven op jezelf. 


En wat geef jij je kinderen mee? Moeten zij toch een bepaald niveau halen op school of moeten ze er naar de laatste mode bijlopen? Geef jij ze mee dat ze nooit goed genoeg zijn en altijd harder hun best moeten doen?
Of geef jij hen de verlossende en onvoorwaardelijke liefde van God mee, dat ze weten geliefd te zijn door jou en door hun hemelse Vader?

Laat eens tot je doordringen:

"Mijn genade is voor jou genoeg
en Mijn kracht wordt in jouw zwakheid volbracht."


Unending love, amazing grace !

Liefs van Henny

4 opmerkingen:

 1. Bedankt voor je blog! Dit had ik net even nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben in mijn jeugd langdurig gepest en dat deed pijn. Een kind wil erbij horen. Maar uiteindelijk leerde ik er met Gods hulp boven staan. Wat Hij van mij vindt is het enige wat er toe doet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En dat is helemaal waar Anne, maar wat moeilijk dat je dat moest leren door zo'n moeilijke jeugd heen. Des te wonderlijker en grootser is Gods onvoorwaardelijke liefde voor jou wellicht!

   Verwijderen