maandag 10 oktober 2016

Daily becomes Weekly ...

Toen ik begon met het schrijven van blogs koos ik bewust voor de naam Daily Blessings.

We worden dagelijks met grote en kleine zegeningen
overladen door onze hemelse Vader.

Dat is iets wat we ons dagelijks moeten realiseren. Het zit 'm vaak in de kleine dingen: een mooie zonsopkomst, een vogel die fluit, de herfstkleuren die voorzichtig tevoorschijn komen, een blij kind, ... en noem maar op. "Tel je zegeningen" zingt een oud lied. En doe dat maar gerust. Dagelijks.


Er zijn ook grote zegeningen. Die merk je toch ook wel op?
Eén daarvan is dat ik ongeveer een jaar geleden, toen we met ons zoontje Timo in een diep dal waren beland, begon met schrijven. Gewoon van me af schrijven. Dagelijks. Ik deed dat al wel vaker, maar toen ik daar consequent mee aan de slag ging, gaf me dat erg veel rust en voldoening.
En van dat 'van me af schrijven' ontstond het idee om blogs te gaan schrijven. Bemoedigingen, zorgen delen, uitzicht bieden, soms kritisch, soms mild, ... gewoon zoals ik ben. Ook dat is tot nu toe gezegend, voor mezelf en voor anderen.

Naast de blogsite Daily Blessings heb ik Autisme Verwoorden in het leven geroepen. Een blog waarin ik op een laagdrempelige manier wat meer inzichten wil geven over wat autisme is en hoe daar mee om te gaan. Het is en blijft een zoektocht en er zijn veel verschillende meningen en aanpakken. Ook voor ons is het zoeken, misschien wel levenslang. Maar Timo is het waard; uniek en volwaardig mens als hij is.


En ondernemend als ik altijd geweest ben, heb ik een eigen tekstbureau in het leven geroepen. De naam VerWoorden heb ik gekozen omdat ik merk dat als ik gedachten en gebeurtenissen woorden geef, het meer gaat leven. De orde en rust keren terug en je krijgt sneller inzicht in bepaalde zaken.
God heeft deze naam al gezegend. Want na een spontane actie in het kader van 'niet geschoten altijd mis', heb ik gereageerd op een vacature voor freelance redacteur voor de Ede-, Veenendaal- en Veluwe-Totaal. Een maandelijks magazine waarin ondernemers in de wijde regio zich presenteren. Dat heeft goed uitgepakt en sinds een aantal weken interview, schrijf en fotografeer ik met veel plezier voor deze magazines.

Talenten die ik wellicht nooit ten volle ingezet heb, komen zo tot hun recht. En als je dat een beetje ervaren hebt in je leven, dan weet je dat het een hoop energie geeft. Je zit op je plek, je doet wat je het liefste doet, en dat gaat je ook nog eens vrij makkelijk af. Dát is het ultieme bewijs dat je je door God gegeven gaven inzet. En dat op Zijn tijd en op Zijn wijze.
En by the way... de ondernemers die ik interview zijn regelmatig mensen die energie krijgen van hun talenten. Hoe leuk is het dan om hen te interviewen!

Omdat ik inmiddels meer schrijf dan alleen de blogs voor Daily Blessings, heb ik besloten om van dagelijks naar wekelijks te gaan. De naam laat ik voor wat het is, want uiteindelijk worden we dagelijks gezegend. Maar het schrijven erover ga ik beperken tot een keer per week.

Ik wens je uiteraard veel leesplezier toe. Wekelijks met Daily Blessings en zo af en toe ook met Autisme Verwoorden.


Liefs van Henny


Geen opmerkingen:

Een reactie posten