maandag 18 juli 2016

De volksverhuizing is begonnen!

De grote volksverhuizing is begonnen:
...
op vakantie!!

De grote volksverhuizing is weer begonnen. Hele stammen blikken zich in in hun auto, afgeladen vol, nauwelijks nog zicht in de achteruitkijkspiegel. Alhoewel de aanhangwagen het van de dak-koffer begint te winnen, is toch ook de auto nog bepakt en bezakt. Ik weet niet wat er allemaal mee gaat ... we zouden eens misgrijpen, iets tekort komen. Dat wordt anders als je gaat vliegen. De limit van je bagage is vooraf vastgesteld. Wel zo handig.

we zouden eens misgrijpen...

De één tekent voor een glamourvol huis, ergens aan de Costa del sol, in welk land dan ook. De ander tekent voor een eenvoudige tent tussen de koeien, in welk land dan ook.
En alles wat daar tussenin zit.
En dat is nogal wat: camperen, glamperen, hotel, huis, appartement, caravan, camper...

"Zie je wel... toch nog wat vergeten!"

En zoveel mensen, zoveel wensen. Dat geldt ook bij reizen.
Zonvakantie, educatief, actief, single rondreizen, groeps-rondreizen, individueel, stedentrip, wereldreis, vakantiepark met of zonder annimatieteam, avontuurlijke vakantie, slow travel, backpacken, flashpacken (!), georganiseerd, all-inclusive, fly-drive, cruise, ... en last but nog least: huisruil. Anti inbraak, huisdier-verzorging-inclusief, en helemaal gratis!

Volgens onderzoeksbureau NBTC-NIPO stijgt zowel het aantal binnen­- als buitenlandse vakanties. Ook de bestedingen aan vakanties neemt dit jaar toe.
Voor buitenlandse vakanties wordt een groei van ongeveer 3 procent verwacht tot 18,6 miljoen. Voor vakanties in eigen land wordt een iets bescheidener groei van circa 1 procent verwacht. Dat komt neer op 17,2 miljoen binnenlandse vakanties.
Naar verwachting stijgen de totale vakantiebestedingen met zo’n 3 procent tot 16,5 miljard euro.
De onderzoekers schrijven het positieve vakantiesentiment vooral toe aan de aantrekkende economie.

Zo tegengesteld...

Ik kan het niet laten om ook de andere kant van de wereld even onder je aandacht te brengen. Niet om je vakantiestemming te verpesten. Wel om je met beide benen op de grond te houden.

Leef en werk niet alleen voor jouw vakantie!

Er zijn miljarden mensen op deze wereld die het zich niet kunnen veroorloven. Je hoeft niet eens naar Kenia te gaan om deze mensen tegen te komen... misschien wonen ze wel op de hoek van jouw straat. Of op je vakantiestek. In welk land dan ook.

Een fijne vakantie toegewenst!
Ga met God.
Leef als christen.
In welk land dan ook.


liefs van Henny

Geen opmerkingen:

Een reactie posten