donderdag 2 juni 2016

Take a break ...

Soms is 't op. Je ideeën, je inspiratie, je energie, je glimlach, je ... gewoon je-zelf. Ken je dat? Dat je even het gevoel hebt dat het leven jou leeft in plaats van andersom?
We noemen dat wel eens "geleefd worden". Je holt van het ene in het andere, je doet gewoon je ding zoals je dat iedere dag doet, ... en ineens is het op. Word je met een zwaar gevoel wakker, alsof het midden in de nacht is, alsof je nog wel een jaar kan slapen. Onafgebroken. Je trekt het dekbed over je oren en mompelt: "doe vandaag maar niet..."


Sneu eigenlijk dat we dat wellicht allemaal wel herkennen. In welke omstandigheid we ook verkeren, in welk seizoen van het leven we ons ook bevinden.
Ik denk dat het iets met 'sleur' te maken heeft. Sleur van alledag, die kan zo enorm gewoon worden dat de inspiratie eruit gaat. De geest ontbreekt, de automatische piloot wordt in werking gezet.
En dat hou je ook best nog even vol. Maar dan ineens. Dan is het op.

En wat doet een break wonderen! Mijn ervaring met een andere omgeving, andere mensen (of helemaal geen mensen), andere bezigheden, ander eten, een ander ritme, een goed boek ... ik weet wel waar ik van oplaad.

Weet je wat ik zo interessant en ook zo enorm bemoedigend vind? Jezus kende dit ook! Ook Hij trok zich soms even terug "op de berg alleen". Gewoon om te denken, om met zijn Vader te praten, om te mijmeren, om te dromen wellicht. Mens als ons.

En nadat ik alles op een rijtje gezet heb en elke hobbel weloverwogen genomen heb, besluit ik hierbij dat ik de laatste ben die zich schuldig voelt om even de boel de boel te laten...


tot volgende week!liefs van Henny

Geen opmerkingen:

Een reactie posten