woensdag 29 juni 2016

Lief voor je lijf


Heb jij ook wel eens van die momenten dat je voor je klerenkast staat en dat er maar één prangende vraag in je leven is:

Wat doe ik vandaag aan?

Keuzestress noemen we dat. Er hangt misschien wel teveel. Of misschien te weinig. Of het is allemaal te groot, of juist allemaal te klein. Of de kleur is niet goed voor vandaag. Of… vul het rijtje zelf maar aan.

Herkenbaar?

Ik vind het zo mooi dat er zoveel kleuren zijn. En dan haast ik me wel te zeggen: de schepping is volop gekleurd. Nee niet onze creaties… grijze daken, grijze schuurtjes, zwarte schuttingen, grijze auto’s, zelfs het wegdek is grijs. Nee, daar moeten we het niet van hebben. Gods mooie schepping zit vol met kleur! Het gras, de bloemen, de bomen, de vogels, de vlinders, een zonsondergang, … en noem maar op.

Zou er een glimlach op Gods gezicht komen als Hij ziet dat jij vandaag voor je kledingkast staat en kiest voor kleur? Zou Hij blij worden als hij merkt dat jij ‘kleur bekend’?

Durf te zijn wie je bent. Durf jezelf te laten stralen. Durf te kiezen voor kleur in je leven.

Durf Gods goede schepping tot z’n recht te laten komen…
door lief te zijn voor je lijf.

Want als je lief bent voor je lijf, straal je dat uit. Kleuren laten je namelijk stralen en schitteren!En dan nog wat. Even tussen ons: ben jij ook zo vaak ontevreden met je lijf?
Ik weet het, het kan echt heel moeilijk zijn om jezelf te accepteren zoals je bent. Het zou kunnen dat je in een rolstoel zit. Het is mogelijk dat je met brandwonden door het leven gaat. Het kan… getekend voor je leven.

Het kan ook zijn dat je er eigenlijk heel gewoontjes uitziet, maar dat je jezelf niet goed genoeg vindt. Je kijkt altijd naar anderen en vergelijkt jezelf continue, en helaas… je komt altijd als slechtste uit de bus. Te dik, te dun, te lang, te kort, te blond, te wit, …
Herkenbaar?

Hou daar mee op en wees lief voor je lijf!

Het klinkt cliché en je hebt het misschien al wel duizend keer gehoord of gelezen: God houdt van je zoals je bent. En dat is echt genoeg.

Het enige wat Hij vandaag van jou vraagt is: beken kleur. Laat jezelf zien zoals je bent.

Sta op en schitter!Liefs van Henny

Met dit verhaal doe ik mee aan de bloghop van juni 2016 van christelijkewebloggers.blogspot.nl. Het thema is ‘lief voor je lijf’ en is bedacht door Anne Stekhoven van www.annderverhaal.nl.


2 opmerkingen: