donderdag 23 juni 2016

Hou vol !

Laten we elkaar aanmoedigen vol te houden!

Ik weet niet hoe het bij jou werkt, maar ik laat de moed best snel zakken. Misschien ben ik geen ras-optimist by nature... hoewel, ik vraag me af of zoiets in je genen kan zitten.
Mijn ervaring is meer dat het leven je gemaakt heeft zoals je nu bent. En daar kan volhouden, doorzetten, positiviteit, moedig zijn, een onderdeel van zijn.

Daarnaast denk ik ook dat wij, als relationele wezens, elkaar nodig hebben om vol te houden. In de bijbel staat dat we de wedloop moeten lopen tot het einde. Heeft dat ook niet alles te maken met volhouden?

"...laten óók wij, met volharding de wedloop lopen..."
(Hebreeën 12:1)

Maar hoe werkt dat dan, volhouden?
Ik kan zo enorm tegen m'n eigen grenzen aanlopen. Vooral als ik moe ben, als ik ergens van baal, als iets uitzichtloos of voor mij doelloos lijkt.
Hoe hou je dan moed, hoe hou je het dan vol?

Kijk, er zijn mensen die zeggen: je kunt het! Ga ervoor! Geloof in jezelf!  
Ik denk dat je dan vroeg of laat toch een keer opbrandt. Als ik naar mezelf reken dan is het toch echt een keer op... dat geloven in mezelf. Ik val mezelf juist zo ontzettend vaak tegen. Moet ik daarin geloven? Krijg ik daar een boost van? Levert dat energie op?

Volgens mij is het veel meer de kracht die je krijgt. Van buitenaf. Energie van anderen, positieve feedback, aanmoediging, onvoorwaardelijke liefde (over dat laatste ga ik vast ook nog een keer bloggen...).
Voor mezelf kunnen ook de bovenstaande heerlijkheden nog niet wedijveren met Gods liefde en kracht! Als Hij je bemoedigt met zijn eigen woorden, worden je struikelende knieën weer krachtig en je slappe handen weer sterk.

Laat maar komen wat hierna komt, want Hij laat ons nooit alleen!


En wat als je situatie hopeloos blijft? Als je ziek blijft? Als de zorgen eerder meer lijken te worden dan minder? Als moed houden wel het laatste is wat bij je opkomt?

Dan nog wil God iedere dag kracht geven. Precies genoeg voor één dag.
Soms is dat een bemoedigend woord, soms een lied, soms een tekst, soms een knuffel...
maar het is precies genoeg voor elke dag.

God is voor ons, God is naast ons, God is altijd om ons heen.

Ik wens je toe: Geef niet op! Hou vol!

We willen de eindstreep halen. Toch?


Liefs van Henny

Geen opmerkingen:

Een reactie posten