dinsdag 24 mei 2016

Loslaten

"Zo is er dan nu geen veroordeling voor hen, die in Christus Jezus zijn."

Dit is een heel sterke uitspraak, die geldt voor het heden, maar ook voor de toekomst. Geen veroordeling voor Gods kinderen. De prijs voor je zonden is door Jezus Christus betaald, eens voor altijd. Het is volbracht!
De politie heeft inzicht in ons HKS register. Daar staat in of en wanneer je in aanraking bent geweest met politie en justitie. De politie kan dit ten allen tijde checken, ook zomaar midden op straat.
Kan je je voorstellen dat God zegt: Ik wis alle gegevens uit dit register. Je mag weer met een schone lei beginnen. Alle veroordeling is weggenomen, Ik zal er nooit meer op terugkomen. En dit alles omdat Jezus voor jou betaald heeft!
Wow, dat is genade, dat is liefde, dat is vergeving, dat is overweldigend groot!

Wat betekent dit nu in de praktijk van alledag? Dat is niet eenvoudig. Voor mij is dat een hele route die afgelegd moet worden. Want er moet nogal wat afgelegd worden aan veroordeling, zelfingenomenheid, kritiek, perfectionisme, enz.
Maar tegelijk weet ik dat er die vrijheid is, die lacht me tegemoet!

En wat verwacht je van anderen? Een perfecte vriendschap, perfecte familierelaties? Forget it, we leven allemaal met die gebrokenheid. Maar ook dat leg ik dan bij God neer en vraag Hem om ontspanning en loslaten. Ik leg al mijn hoop, al mijn teleurstelling en al mijn eenzaamheid dan maar weer neer bij het kruis. En daar is alles volbracht!

Nog even een aanrader: "Laat Los, vrij om te leven" van Sheila Walsh.
Alleen als je de kaft al ziet dan móét je het boekje wel kopen. En als je de eerste stuk van het boek leest dan kan je niet meer terug en weet je dat je een goede keuze gemaakt hebt. Ze begin elk hoofdstuk met een aantal quotes en bijbelteksten. Soms heel indringend en confronterend. Deze las ik vandaag en wil ik graag delen.


Het doel van schuldgevoelens is ons bij Jezus te brengen.
Wanneer we daar eenmaal zijn, hebben ze aan hun doel beantwoord.
Als we onszelf schuld blijven aanpraten, ons dingen kwalijk blijven nemen,
is dat een zonde op zich.

Corrie ten Boom

Liefs, Henny
Geen opmerkingen:

Een reactie posten