zondag 22 mei 2016

Let's start !

Nooit overwogen, zo ineens bij me opgekomen: ik ga bloggen!
Gewoon m'n dagelijkse mijmeringen, de dagelijkse gang van zaken in huize "veld-huis", de ontwikkelingen in het leven, de ontdekkingen in het geloof, ... genoeg om te delen met jou als lezer.
Geen grote woorden, geen al te intieme en persoonlijke dingen, maar juist zo 'daily', en hopelijk zo 'blessing' als het maar zijn kan!
Schrijven is mijn hobby, misschien wel een talent bij mijn geboorte meegekregen. Ik heb er nooit veel mee gedaan, dan alleen de dagelijkse dingen. Op school, een kaartje, een mailtje, een foldertje, maar daar bleef het bij.

Ik hoop dat ik ga ontdekken waar ik dit talent in kan zetten. Om m'n eigen gedachtestroom te ordenen en wellicht om een klein steentje bij te dragen in de chaos van gedachten en emoties die mijn en jouw leventje zo kunnen overspoelen.
Ik vind mijn dagelijkse inspiratie in de bijbel. De bijbel bevat de woorden van God zelf voor ons. Hij heeft ze ons nagelaten, Zijn liefdesbrief voor ons.

Het leven is niet altijd eenvoudig. Mijn leven althans niet... was het soms maar wat overzichtelijker en inzichtelijker. Het ontbreekt mij zo vaak aan wijsheid, aan inzicht, aan inspiratie. Er komt dagelijks veel op me af. Turbulent misschien wel.
En toch... even when it hurts... God geeft me daily blessings. Vaak door enkele woorden, vaak ook door muziek.

En het is zo gaaf en zo bemoedigend wat God zegt in Hebreeën 12 vers 1 en 2: "Laten wij met volharding de wedloop lopen die voor ons ligt, terwijl wij het oog gericht houden op Jezus, de Leidsman en Voleinder van het geloof."
Het leven wordt hier vergeleken met een wedloop, een wedstrijd, een loop om het snelst, een sprint. Pfff, is dat niet te veeleisend en te vermoeiend?
Maar wat geeft het een voldoening als we volharden en als we hét doel, Jezus, in het oog houden! Hij leidt ons en hij belooft zelfs om ons "geloof af te maken". Dus in alles waarin wij tekort schieten (en vertel me maar niet in hoeveel dat is...), vult Hij aan.

Even when it hurts
Even when it's hard
Even when it all just falls apart
You steady my heart !!


liefs van Henny

Geen opmerkingen:

Een reactie posten